نکات مهم تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت
نکات مهم تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت
در تنظیم قراردادهای مشارکت در ساخت باید نکاتی را مدنظر قرار داد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم:
1- انتخاب صحیح فرد سازنده
برای انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت، در اولین قدم باید فرد سازنده را به درستی انتخاب نمود. چرا که یک انتخاب نادرست در ابتدای کار سبب میشود که یا کار در موعد مقرر تحویل نشود و یا از مصالح نامرغوب استفاده شود که کیفیت و استحکام بنا را پایین آورد.
2- مرحلهبندی انجام پروژه
به این معنا است که طرفین قرارداد مشارکت در ساخت بهتر است انجام پروژه را به مراحل مختلفی تقسیم بندی نمایند. در این صورت، باید زمان انجام هر مرحله را در قرارداد تعیین نمایند. برای مثال، تاریخ خاکبرداری، اسکلتبندی، سفتکاری و نازک کاری و همچنین تاریخ پایان پروژه به دقت به روز و ماه و سال تعیین گردد. در صورتی که متعهد در انجام تکلیف خود تخطی نماید، میتوان به طریق مقتضی اقدام نمود.
3- قید عنوان قرارداد مشارکت در ساخت در بالای صفحه
علت اهمیت این موضوع این است که قرارداد منعقده را از سایر قراردادهای مشابه از قبیل بیع، صلح، اجاره و مواردی از این قبیل تفکیک مینماید. چرا که قراردادهای مختلف از حیث آثار حقوقی با یکدیگر متفاوتند و قید عنوان به معنای تعیین نوع قرارداد و بار نمودن آثار حقوقی مشخص برای آن است.
4- عدم اذن دریافت وام و یا هر وکالت غیرضروری دیگر به سازنده
در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت توجه داشته باشید که نباید اذن دریافت وام و یا هر نوع وکالت دیگری را که به نظر غیرضروری میرسد، به سازنده اعطا نمایید. صرفاً در صورت لزوم، برای انجام مسائل اداری مشخص و به مدت محدود اقدام به اعطای وکالت نمایید.
ادامه مطلب...